Rituelen


Wat andere zeggen over rituelen en ceremonies

Een verlangen en nieuwsgierigheid in mijn proces, was een ervaring met Heilige ceremonies. Door een slechte ervaring met jaren geleden, zocht ik nu voor een zachte en ondersteunende begeleiding in ceremonie. Bij het plannen van onze dag, gaf ze me al heel wat informatie hoe ik me best voorbereidde op de ceremonie, zuiver zijn lichaam en mentaal, een intentie plaatsen, om me volledig te kunnen overgeven. De dag startte s’ochtends vroeg, delen aan de start was hier niet nodig, we wilden meteen duiken bij het ochtendgloren. De ervaring werd heel persoonlijk, de stadia die ik mocht doorlopen doorheen de
ervaring, hebben me heel erg veel gebracht, ik krijg er nog steeds kippenvel van als ik terugdenk aan de reis die ik mocht maken. Daisy bracht me op de juiste momenten wat ik nodig had, een extra deken om me in te wikkelen, rapé om te zakken, heerlijk fruit, cacao. Maar nog meer in haar energie, haar zachtheid en warmte als troost bij mijn verdriet; haar hevigheid en diepe kracht om die kracht in mezelf naar buiten te lokken. We huilden, we lachten, we dansten, we drumden, een dag en ervaring die ik in mijn hart draag. Dankjewel Daisy

Nele - Heilige ceremonie

De dag dat we samen aan de drum werkten was een heerlijke tijd! Dankzij het kunnen delen, in woorden, verhalen maar ook in emoties; Daisy voelde goed aan wat ik nodig had en haalde het in mij naar boven om een instrument te maken dat bij mij hoort. Dankzij haar kunde en handigheid, en dit aan mij kunnen ‘aanleren’ werd ‘Juicy’ geboren, een trom naar mijn hart, gevuld met zorgvuldig, energetisch uitgekozen kruiden, en alle zorg voor het geitenvelletje. Dankzij dit proces aan te mogen gaan, is deze drum voor mij zoveel meer dan een instrument. Hij brengt me thuis.

Nele - Bezielde drumbouw

Daisy is een zeer kundig en ervaren drumbouwer. Niet enkel de technische aspecten beheerst ze volledig, ook het spiritueel proces, wat het bouwen van een drum werkelijk is, begeleidt ze liefdevol en respectvol met haar sensitieve wijsheid. De band met mijn drum kon geen mooiere start krijgen.

Petra - Drumbouw op afstemming

Rituelen en ceremonies

Aangrijpende gebeurtenissen of overgangen verwerken en betekenis geven door middel van rituelen en ceremonies. Een ritueel is geen therapie, toch heeft het een therapeutische werking zonder dat dit het doel is.

Samen met de kerk verdwijnt ook onze zingeving. Niet alleen zingeving verdwijnt maar ook het samen vieren, afsluiten, rouwen, … In een begeleidend ritueel wil ik hier terug licht op schijnen. Tijdens een ritueel maak je ruimte om de overgang te maken en alles te voelen wat daar bij komt kijken. Een overgang kan zijn: rouwen voor een dierbare, een doopritueel, een relatie afsluiten, verhuis, verjaardag,… Een ritueel is even stilstaan met het leven en dat wat zich daarin aandient. Daarvoor ruimte maken voor alle menselijkheden die hierbij horen. Het is levensbevestigend en ondersteunend in wie jij bent en wat jij nodig hebt. Het brengt de zin van het leven terug.

Je hebt en aangrijpende gebeurtenis te verwerken of iets te vieren. Je zit in een overgangsfase in je leven en hebt nood deze kracht, herkenning te geven. Je wilt een sacrale ruimte maken voor dat wat zich afspeelt in een veilig en transformerend veld. Je hebt nood aan een diepe cleansing. Je sluit een relatie, een job, een huis af en wilt dit op een zuivere manier doen zodoende er geen “rest-energie” achterblijft bij jezelf of bij de ander.

Rituelen zijn een onderdeel van mens zijn. Door in een ritueel te stappen open je een heilige ruimte. Deze ruimte maakt dat we intappen op een breder en dieper bewustzijn in onszelf. We werken samen met de elementen en natuurwijsheden om tot een in ritueel in co creatie te komen. Een ritueel is een diepgaande helende ervaring. Vanuit het onzichtbare kan het veel in beweging brengen. Een ritueel is levensbevestigend of herinnert ons hieraan.

Een ritueel kan onderdeel van een therapeutische begeleiding zijn of is afzonderlijk te boeken. Bijdragen en tijd hangen af van de vraag. Een ritueel wordt persoonlijk afgestemd op wat jij verlangt en nodig hebt, ook in tijd en bijdrage.

Maak een afspraak
Back to top


De bagage van waaruit ik intuïtief werk:

 • Shamanic energy healing
 • Holistic pulsing
 • Soul retrieval
 • Energetisch werk
 • Reiki
 • Hands-on Bodywork
 • Dream-work
 • Shamanic transformational healing
 • Healing vanuit het 3-6-9 geheel
 • Trance healing
 • sound healing
 • Myio fasciale release – de 27 zones van angst-


Herken jij jezelf in een van de volgende vragen?

 • Heb jij een dierbare verloren en zoek jij een manier om het rouwproces toe te laten?
 • Heb je net een relatie afgesloten en heb je behoefte om dit met aandacht te doen?
 • Heb je het gevoel dat er nog veel energetische koorden zijn tussen jouw en je vorige partners? Dit kan zich kenbaar maken aan de hand van dromen, elkaar nog zien, onverwerkte emoties rondom de relatie.
 • Heb je wat te vieren, te markeren en zoek je een manier om dit te doen?
 • Heb je behoefte aan diep sjamanistisch werk?
 • Wil je de diepte in gaan en grote schoonmaak houden op energetisch niveau?
 • Ben je bereid dat na een rituele begeleiding en ceremonie je leven compleet kan veranderen?
 • Wil je blokkades ontkoppelen op spiritueel, mentaal, fysiek en emotioneel welzijn?
Back to top


Kom in contact – maak een afspraak of stel je vraag: 


  !!! Mails komen soms in spam terecht of geraken verloren. Kijk je spambox na. Heb je binnen de week nog geen antwoordt, bel me dan even voor een afspraak of voor meer info !!!

  Back to top


  Overig aanbod

  Integraal lichaamswerk
  Energetische therapie
  Ontdek
  Therapie

  bnbnbn,

  Ontdek
  Online aanbod
  Online aanbod
  Ontdek
  Naast mijn basisaanbod kan je bij mij ook terecht voor drumbouw workshops en andere bezielde creaties. Daarnaast heb ik ook een online aanbod en geef ik groepsbegeleidingen en cirkels. Deze vind je terug onder de knop aanbod en in de event kalander. In mijn blog vind je inspirerende teksten gerelateerd aan de thema’s waar ik mee werk en wat eigen ervaringsverhalen.
  Back to top


  Relevante blogartikelen

  Back to top