Blog

Blog

Dag Lente 1838 2048 Admin.Puur

Dag Lente

Dag lente Zoete bloesem geuren die ik in adem als nieuw leven. Warme strelingen van de zon vogels en zoemende geluiden die knisperend mijn oren bereiken Blaadjes als sneeuw in de wind Voorbij zwevend Laten me tijd en ruimte vergeten. Schaterlachen Kleine voetjes door het hoge gras Zoekend naar wensenbloemen Dag lente, Ik verwelkom je…

read more
Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. 2200 1400 Admin.Puur

Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.

Als we kijken naar de natuur kunnen we zoveel leren. Alleen al de seizoenen op zich hebben zoveel wijsheid. De winter wordt als leeg en donker gezien. Laat de winter nu net vol van leven zijn. Het is in die donkerte dat je je kracht ontdekt. Het is zo vol van leven.

read more
In afstemming zijn 573 653 Admin.Puur

In afstemming zijn

Wij zijn gewoon als westerlingen om vanuit ons hoofd te bewegen. Weloverwogen, beredeneert en goed doordacht en georganiseerd varen we zo onze koers. Je wordt snel als zweverig beschouwt als je spreekt over ‘in afstemming’ zijn. Het is thans ons menselijke aard. Een mama is bijvoorbeeld als een klok afgestemd op haar pasgeboren kind. Ze wordt wakker net voordat het kind wakker wordt. Organisch en natuurlijk. We kunnen ook zo afgestemd zijn op onze omgeving.

read more
Neem de regie van je eigen leven in handen 1970 1648 Admin.Puur

Neem de regie van je eigen leven in handen

Creatieve therapie, familie opstellingen en lichaamsgericht werken blenden zo mooi samen.
Door creatief aan de slag te gaan met je familiesysteem kom je meteen op de onderstroom terecht. Door dit te vertalen naar je sensaties in je lichaam krijg je ook nog eens de boodschappen van je emoties mee. Je maakt zo echt ruimte wat gezegd, gevoeld, gehoord wil worden. Zo ga je diep zonder dat dit hard werken is of zonder de aanwezigheid in het hier en nu te verliezen.

read more
trauma herinnering 1920 1040 Daisy Baets

trauma herinnering

Als je echte verandering wil: vergeet je lichaam dan niet. Trauma herinnering speelt zich immers niet alleen af in het hoofd maar ook in het lichaam.
Het lichaam meenemen in de therapie is essentieel. Je proces wordt op deze manier in de belichaming gebracht waardoor dat wat vast gehouden wordt kan los gelaten worden. Er ontstaat her-verbinding die voedend is voor hart en ziel. Emoties worden raadgevers om tot de onderstroom van onze gedachten, patronen en conditioneringen te komen.

read more
Vertragen 1536 2048 Admin.Puur

Vertragen

De vertraging van de natuur De lente komt traag op gang. Ik voel me helemaal thuis hoe de lente zacht binnenkomt. Er is helemaal geen neiging om in expansie te gaan. Ik word zacht wakker uit mijn lange winterslaap en moederschapsrust. Al kan je het moederen niet echt rust en slaap noemen ;-). Het zijn…

read more
Zelfzorg 1536 2048 Admin.Puur

Zelfzorg

De onkunde van zelfzorg in het moederschap

read more
Micro Momenten van ZELFZORG 1920 1280 Admin.Puur

Micro Momenten van ZELFZORG

Hoe kan ik er voor Ardan zijn zonder mezelf te verliezen? Mijn eigen Micro momenten inbouwen om mezelf ten alle tijden te mogen dragen. Het leven echt laten binnen komen. Leven met grote L. Genieten van de schoonheid maar ook de vermoeidheid en uitputting voldoende ruimte geven.

read more
De definitie van mens zijn 2200 1467 Daisy Baets

De definitie van mens zijn

Ik volgde zopas een Kasala opleiding gegeven door Jean Kabuta. Wat een bijzonder mens. Wat een bijzondere overdracht van het sacrale. Een kasala is een lofdicht dat levensbevestigend is. Het raakt je essentie aan. Zowel de voordrager, schrijver, toeschouwer als ontvanger stapt even buiten tijd en ruimte. Het was een bijzondere ervaring en maakte dat…

read more
Hoop na trauma 2200 1520 Daisy Baets

Hoop na trauma

Geloven in het licht aan de einde van de tunnel. Hoop na trauma. Herstellen is echt mogelijk. #hetverhaalnatrauma #zelfregulatie #polyvagaaltheorie #lichaasgericht #ervaringsgericht #hetlevennatrauma #overlevingsmechanisme #hoopnatrauma

read more