Energetisch verankeren in jezelf.

Energetisch verankeren in jezelf.

Energetisch verankeren in jezelf. 2200 2200 Admin.Puur

Naar de kern bij ziektebeelden en diagnoses zoals fibro, CVS, PTSS, HSP, depressie,…

Ons energetisch systeem is een complex opgebouwd veld. Dit vormt een geheel met en rondom je lichaam. Normaliter heb je een mooi rond eivormig veld rondom je. Dit veld start vanuit de kern in je lichaam. Dit energetisch veld is eigenlijk een uitvergroting van je eigen veilige plek in je lichaam. Nu is het zo dat bij vele dit veld niet meer intact is of dat deze een vreemde, broze vorm heeft aangenomen. Dit is zo doordat dit veld gelinkt is met je veilige ruimte en met je zenuwstelsel.

Als je leidt aan CVS, Fibro, auto-immuunziekte, PTSS, depressie, burn-out, osteoporose,…kan het zijn dat je energetische ruimte uit elkaar gevallen is. Dit is niet onlogisch deze ziektebeelden hebben hun oorsprong in (on-)veiligheid, trauma en disregulatie. Als jij iemand bent dat makkelijk over zijn grenzen laat gaan, moeilijk nee kan zeggen, de neiging heeft om eerst voor de andere te zorgen en jezelf daarbij vergeet, Misschien is er ook een destructieve situatie gaande in je leven. Of heb je een aangrijpende gebeurtenis meegemaakt. Als dit het geval is bij je word je eigen veilige ruimte betreden door ongenodigde gasten.

Je eigen veilige ruimte is een innerlijke tempel. Deze is enkel bedoeld voor jou. Het is niet de bedoeling dat daar zomaar iedereen binnen en buiten kan lopen. Het is de plek in jezelf waar je stilte kan vinden. Waar je kan opladen. Waar jij je veilig en thuis voelt.

Je kan deze veilige ruimte zien als een huis binnenin jezelf. Als je een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt dan zijn er mogelijks wat ramen stuk. Is er een deur? Misschien is je fundament van je huis wat wiebelig en wankel. Iedereen kan vrij binnen en buiten lopen. Dit straalt zich ook uit naar je energetisch veld en naar je zenuwstelsel. Je energetisch veld staat open naar boven, of is broos en heeft scheuren, er kunnen gaten inzitten, het kan heel erg nauw of claustrofobisch voelen of  heel wijd en heel ver. Je zenuwstelsel voortdurend overprikkeld. Je kan daardoor ook sneller bij de behoefte van de ander dan bij jezelf.

Je innerlijke veilige plek is in voortdurende communicatie met je energetisch veld. Als je bijvoorbeeld moeilijkheden hebt met nee zeggen of er wordt ongewild over je grens gegaan dan is je huis beschadigt. Je zenuwstelsel komt onder spanning te liggen en wordt alerter. In de onderstroom, subtiel oo de achtergrond, is er steeds een gevoel van alertheid aanwezig. Je kan daarbij pijnen in je lichaam gaan ervaren zoals spierpijnen, vermoeidheid, zelfs pijn in je botten, zenuwpijnen, en dergelijke. Als dit zich al jaren afspeelt kan je een ziektebeeld ontwikkelen zoals fibro, CVS, PTSS, auto-immuunziekte, depressie en noem maar op.  Je intern huis gaat zich steeds verder en verder beginnen terug trekken. Het gaat dens worden, compacter. Het trekt zich terug om zich veilig te houden “als ik me klein maak, ben ik veilig”. Voor je het door hebt zit je in een vicieuze cirkel. Waarin je zenuwstelsel meer en meer in disregulatie is dan dat je gereguleerd hebt. Omdat dit geleidelijk aan gaat hebben we dit zelfs dikwijls niet door. Ook je energetische veld valt zo stilaan uit elkaar waardoor er nog meer inbreuk komt op je innerlijk huis.

Bovendien beïnvloedt niet alleen trauma je energetische veld, je innerlijk huis en je zenuwstelsel. Er zijn nog andere factoren die hierbij een rol spelen. Onze snelheid van leven bijvoorbeeld maakt dat we vooral een wijd veld hebben naar de lucht toe zoals een bloemkool of een trechter. Ook plantmedicijn, alcohol, drugs kunnen je dit gevoel geven of zelfs een broos energetisch veld geven.

Niet alleen een destructieve omgeving deukt je huis in dus. Evengoed ons eigen gedrag. Denk hierbij aan veel werken, geen rust nemen, altijd bezig blijven, heel veel naar buiten gericht zijn, sjamanistische reizen,… Al is dit een beetje een “kip en het ei” verhaal. Wat komt er eerst: heb je behoefte aan veel werken omdat je innerlijk huis niet erg stabiel is of is je innerlijk huis nooit stabiel geweest en ben je daardoor zoveel aan het werk?

Maar er is goed nieuws je kan altijd starten met renoveren. ;-).

Bij een ontspannend consult is dit een van de mogelijkheden. We bouwen het energetische veld opnieuw op. Van binnen naar buiten. Vanuit je kern van veiligheid in je lichaam naar je energieveld rondom je.

Het is belangrijk om stevig verankerd te zijn in jezelf, om een stevig veilig tempel-huis te hebben en een flexibel zenuwstelsel. Een mooi energetisch veld dat vertrekt vanuit de stevigheid in je lichaam maakt dat je beter bij jezelf kan blijven. Bovendien ervaar je meer energie en levensvreugde.

Na veel feedback renoveerde ik mijn website. Ik ben erg dankbaar voor de terugkoppelingen die ik mocht ontvangen. Neem eens een kijkje bij mijn aanbod. Er is meer helderheid en structuur. Ook ik blijf renoveren 😉 Hier nog een likje verf, daar nog een meubeltje af en toe eens grote kuis. Zo binnen, zo buiten.

Ik schrijf vanuit de ervaringen met mezelf en cliënten. Hun veld dat ik kan waarnemen, voelen en heb zien veranderen. Niet omdat ik de energie manipuleer maar omdat het lichaam herinner is aan het zelfhelende vermogen. Ik werk vanuit het lichaam, vanuit je eigen veilige tempel-huis in communicatie met je zenuwstelsel. Door de energiewerk en de interventies die ik uitvoer ontspant je zenuwstelsel zich terug. Je lichaam herinnert zich zijn oorsprong en potentie. Er komt meer ruimte energie en liefde voor jezelf vrij.

Een ontspannend consult is thuiskomen bij jezelf in een warm bad van liefde. Je lichaam zacht voelen worden door aandacht en intentie.

Heel veel liefs,

Daisy

Mijn aanbod