Emotionele veiligheid

Emotionele veiligheid

Emotionele veiligheid 2200 1468 Admin.Puur
Wanneer we emotionele veiligheid in onszelf kunnen voelen, hebben we de vrijheid om authentiek te zijn, te groeien en te ontwikkelen. We kunnen onze emoties erkennen en ermee omgaan zonder oordeel. Dit helpt ons om veerkracht te ontwikkelen en ons aan te passen aan uitdagingen en veranderingen in het leven.
Weten waar je eigen veiligheid en onveiligheid zich bevindt in je lichaam is essentieel om een gezonde relatie op te bouwen met jezelf en andere. Als je een veilige ruimte wil creëren dien je bewust te zijn van je eigen veiligheid, je triggers en hoe je jezelf kan reguleren. Een veilige bedding creëren waarin je werkelijk ruimte kan houden begint bij de innerlijke emotionele veiligheid en maturiteit.
Hoe is jouw relatie met jezelf? Hoe is je relatie met je eigen lichaam? Hoe voelt het fundament in jezelf?
Emotionele veiligheid is zo belangrijk omdat het een basis vormt voor ons welzijn en onze emotionele gezondheid. Het verwijst naar het gevoel van comfort, vertrouwen en stabiliteit dat we ervaren in onze emotionele relaties en in onszelf. Het hebben van emotionele veiligheid stelt ons in staat om onszelf open te stellen, kwetsbaar te zijn en echte verbindingen aan te gaan met anderen. Het geeft houvast, vertrouwen en flexibiliteit in jezelf en interactie met andere. Ervaar stevigheid, rust en flexibiliteit in jezelf. Hou jezelf vast
Ontdek de cursus ``emotionele veiligheid``