trauma herinnering

trauma herinnering

trauma herinnering 1920 1040 Daisy Baets


Zit ik hier nu weer…In datzelfde stuk?!

Ik weet als geen ander hoe kl*te dat is om steeds weer datzelfde tegen te komen en mee te maken. Ik weet ook als geen ander dat je echt uit die vicieuze cirkel kan stappen.

Mensen die bij me op begeleiding komen hebben dikwijls het gevoel van vastzitten. Ze hebben soms al een hele weg afgelegd bij reguliere zorgverleners. Je kent het misschien zelf ook: het gevoel van “weeral opnieuw datzelfde mee te maken, ik doe al zoveel en zolang en nog steeds…? Een vicieuze cirkel waarin je terecht bent gekomen.

Mijn ervaring is dat het lichaam dikwijls vergeten wordt. Het blijft een mentale beleving. Het lichaam en haar signalen worden al snel over het hoofd gezien. Het diepluisteren vanuit een innerlijke bedding en gedragenheid wordt niet of niet voldoende toegepast. Dat is zonde! Als je echte verandering wil: vergeet je lichaam dan niet. Trauma herinnering speelt zich immers niet alleen af in het hoofd maar ook in het lichaam.

Het lichaam meenemen in de therapie is essentieel. Je proces wordt op deze manier in de belichaming gebracht waardoor dat wat vastgehouden wordt kan los gelaten worden. Er ontstaat her-verbinding die voedend is voor hart en ziel. Emoties worden raadgevers om tot de onderstroom van onze gedachten, patronen en conditioneringen te komen.


Mijn lichaamsbewustzijn leren kennen is voor mij de sleutel tot bevrijding.

Ja, het is ‘leren kennen’ want je lichaamsbewustzijn bevat zowel de trauma-herinnering als de wijsheid. In het proces van leren kennen, diep luisteren, bouw je vanbinnen uit een duurzame veerkracht op. Na een begeleiding ervaar je niet alleen meer verbinding maar ook meer stabiliteit in jezelf.

Mijn drive zit hem echt hierin: verandering teweegbrengen, die patronen doorbreken. Uit die vicieuze cirkels stappen. De weg naar je lichaam nemen en zo veerkracht opbouwen vanbinnen uit. In afstemming met wie je bent en waar je bent. Je grenzen en je behoeften worden op een respectvolle manier benaderd. Een begeleiding bij me is een diepgaande ervaring die impactvol is.

Zit jij in een vicieuze cirkel of een bepaald patroon of …? Geen oordeel, maar een gentle reminder om je te vertellen dat het echt anders kan. Echt waar, je kan trauma over-komen.

Ik wandel graag met je mee,

Veel liefs Daisy